Tarla Kuşu İle Yavruları - La Fontaine Masalları - Hikaye, Hikayeler, Makaleler, Aşk Hikayeleri, Yaşanmış Hikayeler, Sevgi Hikayeleri, Efsane Hikayeleri, Duygusal Hikayeler, Dostluk Hikayeleri, Dini Hikayeler, İslami Hikayeler, Komik Hikayeler, Gerçek Hikayeler.- .::Hikaye, Masal ve Öykü Arşivi::.

___________En Güzel Aşk__Ölümsüz__Bitmeyecek___Fıkra_______En
Online
Ziyaretçi
5
 

Sitede Ara Webde Ara
Tüm Arananlar
 
 
 
La Fontaine Masalları
Tarla Kuşu İle Yavruları

.... Bir tarla kuşu varmış.Buğdaylar yeşerirken kendisine bir yuva yapmış.Her gün birer yumurta yapıp üzerine yatmış.Bir süre sonra yavruları yumurtadan çıkmış.Ama bir türlü uçmayı öğrenememişler.Tarla kuşu bundan dolayı çok üzgünmüş.Yiyecek aramaya giderken yavrularını sık sık uyarırmış. :

" Aman yavrularım gözünüzü dört açın.Yarın tarla sahibi gelince kulak verip dinleyin.Ne konuştuklarını . öğrenin.Biz de ona göre davranalım.."

Tarla kuşu gidince, tıpki söylediği gibi tarla sahibi ve oğlu gelmiş.Oğluna dönüp : " Tamam , buğdaylar olgunlaşmış.Bugün git komşulara haber ver.Babam ekinleri biçmek için sizleri imeceye çağırıyor, de .Yarın erkenden orakları alsın gelsinler." demiş.

Tarlakuşu yuvasına dönünce yavrularının telaş içinde olduğunu görmüş. " Ne oldu? Çiftçi . neler söyledi " diye sormuş. " Komşularına haber verdi.Yarın sabah yardıma gelmelerini söyledi."

Tarlakuşu : " Öyleyse hiç korkmayın " demiş." Yer değiştirmemiz için daha vakit var .Yarın gene dinleyin bakalım ne konuşacaklar?"

Ertesi gün tarla kuşu gene yiyecek toplamaya gitmiş.Tarla sahibi gene . oğluyla birlikte gelmiş. " Ekinler çok olmuş.Artık bu halde bekletemeyiz.Gördün mü komşuların bize ettiğini? Git bari akrabalara haber ver , yarın sabah erkenden burada olsunlar."

Yavrular bu defa daha çok korkmuşlar.Anneleri gelince herşeyi anlatmışlar.Tarlakuşu gene aldırmamış." Siz rahatınıza bakın" demiş.Yemlerini yiyip uyumuşlar..

Ertesi gün tarlakuşu gene gün doğmadan yiyecek toplamak için yola çıkmış.Bir süre sonra çiftçi oğlu ile gelmiş.Gelip gidenin olmadığını görünce oğluna dönmüş:

" Biz hata ettik oğlum, " demiş. " Komşuya, akrabaya güvenmeyecektik.Dostun akrabanın da en iyisi insanın kendisidir oğlum, bunu hiç unutma.Yarın çoluk çocuk orakları alıp işe kendimiz girişelim.Ne zaman biterse bitsin.İşin en iyisi bu." demiş.

Akşam yuvasına dönen tarlakuşu bu haberi alınca : " Şimdi iş ciddi.Hemen açalım kanatları," demiş.Yavrularını peşine takıp terketmiş yuvasını.

Hani ne derler insanın dostu da kendisidir, düşmanı da. İnsan önce kendine güvenmeli.

04.03.2008 - 887 Okuma - 4 Yorum
« Önceki Sonraki »
Bu Hikaye Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?
 

İsminiz
E-Mail
Yorum
Guvenlik Kodu: dffd8 lütfen güvenlik kodunu girin.
 
.

La Fontaine Masalları
Tavus Kanatlari Takinan A
İnsan Ve Tahta Put
Maymunla Yunus BaliĞi
SiÇanlarla Gelİncİklerİn
EŞek Ve KÜÇÜk KÖpek
Sİnekle Karinca
Çoban Ve Denİz
Kedİyle İhtİyar SiÇan
Mahzene Gİren Gelİncİk
BoĞulan Kadin
KocamiŞ Aslan
KuĞuyla Kaz Palazi
Tİlkİ Ve ÜzÜmler
İnsanin Yere SerdİĞİ Asla
Kurtla Leylek
Tilki İle Leylek
Aslanla Fare
Tarla Kuşu İle Yavruları
Karga İle Tilki
Kurt İle Köpek
Tüm La Fontaine Masalları
 
 
Copyright © 2007 WebDostu.com Her Hakkı Saklıdır. Web Dostu | Hikaye Arşivi | Bize Ulaşın
0.0082 saniyede üretildi. //V3.1
eXTReMe Tracker
Dostlarımız:  Şiirler Hikayeler - çanakkale şehitleri - Yeni Kitaplar - Araba Yarışları - Yemek Oyunları

English Kid Stories

Link Değişimleri Başka Bir Sayfada Gösterilmektedir. Sayfaya gitmek için TIKLAYIN